Politia Romana Forum Discutii
Sunteti pe forumul politistilor din Romania!
Acest forum este dedicat in exclusivitate politistilor, de aceea in momentul inregistrarii va sunt cerute date suplimentare pentru identificare. Fara aceste datecontul creat ramane inactiv. De aceea va rog completati toate campurile cerute pentru inregistrare.
Va multumim pentru intelegere.
Administratorul forumului.

Alăturați-vă forumului, este rapid și ușor

Politia Romana Forum Discutii
Sunteti pe forumul politistilor din Romania!
Acest forum este dedicat in exclusivitate politistilor, de aceea in momentul inregistrarii va sunt cerute date suplimentare pentru identificare. Fara aceste datecontul creat ramane inactiv. De aceea va rog completati toate campurile cerute pentru inregistrare.
Va multumim pentru intelegere.
Administratorul forumului.
Politia Romana Forum Discutii
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.
ANUNTURI GOOGLE
FACEBOOK

Criza Finaciara Mondiala...

In jos

Criza Finaciara Mondiala...  Empty Criza Finaciara Mondiala...

Mesaj  Admin Joi Mar 08, 2012 1:33 pm

Topul Forbes: Mexicanul Carlos Slim, cel mai bogat om din lume. Dinu Patriciu şi Frank Timiş, singurii români din clasamentAutor: Oana Ţepeş Greuruş

Record de miliardari în 2010. Potrivit topului anual al revistei Forbes, cei 1.210 bogătaşi ai lumii au strâns anul trecut împreună 4.500 miliarde de dolari. Miliardarii americani şi europeni pierd teren în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Mexicanul Carlos Slim e pe primul loc, pentru al doilea an consecutiv, în timp ce Dinu Patriciu și Frank Timiș sunt singurii români care figurează în topul celor mai bogaţi oameni din lume.Astfel, Patriciu se află pe locul 540 cu o avere de 2,2 miliarde de dolari, iar Frank Timiș se află pe locul 1.057 cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. În același timp, Donald Trump, celebrul om de afaceri american, are o avere estimată la 2,7 miliarde de dolari, cu doar 500 de milioane de dolari mai mult decât Patriciu.

Bill Gates, devansat din nou de Carlos Slim

Pentru al doilea an consecutiv în clasamentul anual al revistei, omul cel mai bogat în lume nu este un american, ci mexicanul Carlos Slim. Acesta are 74 de miliarde de dolari şi l-a întrecut pe Bill Gates, care deţine o avere de 56 de miliarde, scrie Agerpres, care citează AFP.

Într-un singur an, regele mexican al telecomunicaţiilor şi familia sa şi-au adunat în conturi încă 20 de miliarde de dolari.

Facebook naşte miliardari

Alţi şase noi miliardari au intrat în clasament graţie Facebook, inclusiv fondatorul Mark Zuckerberg şi Sean Parker.

Lor li se alătură investitorii Peter Thiel şi Yuri Milner, apoi fondatorii Eduardo Saverin şi Dustin Moskovitz, care la numai 26 de ani este cel mai tânăr miliardar din top.

Stăpânul Ikea, cel mai afectat

Proprietarul Ikea este marele perdant. Ingvar Kamprad a căzut de pe locul locul 11 pe 162. El a pierdut anul trecut nu mai puţin de 11 miliarde de dolari, averea sa fiind estimată acum la 6 miliarde.

SUA, cei mai mulţi bogătaşi. Criza nu se simte peste tot

Pentru puternicii planetei, criza nu există: numărul total al miliardarilor era de 1.210 în anul 2010, record absolut în cei 25 de ani de când există clasamentul, cu 214 mai mulţi decât anul precedent.

Împreună, aceşti oligarhi "valorează" 4.500 miliarde de dolari, adică mai mult decât produsul intern brut (PIB) al Germaniei, subliniază Forbes.

Statele Unite rămân totuşi în fruntea clasamentului ca număr de miliardari (413), dar nu mai reprezintă decât 33 % dintre miliardarii lumii, faţă de 40% anul trecut şi 50% în urmă cu 10 ani.

Asia bate pentru prima oară Europa la numărul de miliardari

Europa, care ocupa încă locul al doilea în 2010 cu 248 de miliardari, este depăşită de regiunea Asia-Pacific care îi preia locul în clasament făcând un salt de la 234 la 332 de miliardari, cu aproape 100 dintre cele mai mari averi ale lumii într-un singur an.

Printre primele zece averi ale lumii, francezul Bernard Arnault (LVMH, articole de lux) şi spaniolul Amancio Ortega (Zara, îmbrăcăminte) sunt unicii europeni. Urmează doi indieni, patru americani, un mexican şi un brazilian.

Moscova, oraşul miliardarilor înaintea New York-ului

Pentru prima oară, Moscova depăşeşte New York-ul la numărul miliardarilor şi devine oraşul cu cei mai numeroşi miliardari din lume - 79, adică cu 21 mai mulţi într-un an, faţă de cei 58 ai Manhattan-ului.

"Aceste rezultate reflectă schimbările extraordinare care se petrec în economia mondială", a estimat redactorul şef al revistei, Steve Forbes, într-o conferinţă de presă.

"Rusia a trecut de la 60 de miliardari la 101, China - de la 69 la 115, Hong Kong - de la 25 la 36, India - de la 49 la 55. Economia se dezvoltă, dar nu peste tot în acelaşi mod", a mai spus acesta.

TOP 10 MILIARDARI AI LUMII

1. CARLOS SLIM 74 MILIARDE $
2. BILL GATES 56 MILIARDE $
3. WARREN BUFFETT 50 MILIARDE $
4. BERNARAD ARNAULT 41 MILIARDE $
5. LARRY ELLISON 39,5 MILIARDE $
6. LAKSHMI MITTAL 31,1 MILIARDE $
7. ARMANCIO ORETEGA 31 MILIARDE $
8. EIKE BATISTA 30 MILIARDE $
9. MUKESH AMBANI 27 MILIARDE $
10. CHRISTY WALTON 26,5 MILIARDE $

Surse: Forbes, Agerpres, BBC


Admin
Admin
Admin

Mesaje : 19
Data de inscriere : 03/09/2010

https://politie.hitforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum